LEW on tour

Afgelopen week zijn enkele leden van de handboogvereniging LEW (Landmans Eendracht Wanroij) afgereisd naar Finland om deel te nemen aan het World Bowhunters Championship in Rovaniemi (noordelijk gedeelte van Finland). De competitie vond plaats van 30 juni tot 8 juli

De wedstijd werd gehouden op een unieke locatie, niet alleen omdat het plaats vond in het Finse Lapland, maar vooral omdat er in deze periode daar 24 uur per dag licht is en er dus ook s’ avonds wedstrijden plaatsvinden.

Het World Bowhunter championship is een 3D wedstrijd wat inhoudt dat er op diverse locaties in het terrein levensechte modellen van dieren (groot en klein) zijn opgesteld welke soms nauwelijks zichtbaar zijn en ook op verschillende afstanden zijn geplaatst. Vanwege het heuvelachtige terrein was dit een uitdaging voor de deelnemers

Voor Willy Hartjes en Theo Kuppen is dit echter geen onbekende sport, beide deelnemers zijn ervaren schutters en hebben al heel wat wedstrijden gewonnen. Het 3D schieten is iets wat ook door LEW in Wanroij  2 x per jaar wordt georganiseerd en waar ook grote belangstelling voor is, zowel nationaal als  internationaal.

Ook aan de wedstrijd in Finland namen vele internationale schutters deel (ruim 850 schutters). Voor Theo was het zeker een uitdaging omdat hij enkele dagen voor vertrek zwaar geblesseerd raakte aan zijn hand.

Geen tijd voor correcties

De wedstrijd bestond uit meerdere dagen en nachten waarbij de doelen op verschillende afstanden en locaties in het terrein waren geplaatst. Er werd geschoten met 1 of meerdere pijlen waarbij de afstand veranderde. Tijd om correcties aan te brengen was er dus niet, het eerste schot moest raak zijn.

Zwaar terrein

Door de variatie in het terrein (soms moest men over rotsblokken klauteren en vele kilometers lopen) werd de moeilijkheidsgraad zeker opgevoerd hetgeen voor de deelnemers een uitdaging vormde. Het feit dat er in deze periode ook veel muggen rondvliegen en het verminderde zicht door schemering of zonlichtinval maakte het niet altijd gemakkelijk om de pijl op het doel te krijgen.

Ondanks al deze onbekende factoren werd er door de deelnemers van LEW hoog gescoord en konden zij aan het eind van de week tevreden zijn en met trots terugkijken op een 5e en een 13e plaats. Dit alles in een internationaal en zeer ervaren deelnemersveld.

Topsport, dit is wat het gerust genoemd mag worden. Handboogschieten vereist ervaring, concentratie en training, veel training. Naast het deelnemen aan wedstrijden vormt het handboogschieten ook een leuke en gezellige sport die zowel binnen als buiten beoefend kan worden. De handboogvereniging LEW in Wanroij heeft een prachtige indoor locatie en organiseert diverse wedstrijden.

Zou u ook graag eens komen schieten bij LEW Wanroij? Dat kan! Wij geven clinics voor groepen van verschillende groottes en voor verschillende gelegenheden. Daarnaast kunt u natuurlijk ook zelf lid worden van de club om van schieten echt uw sport te maken!

Handboogschieten is een sport voor iedereen.